CHRISTINA LANGERT
HOME | WORKS | ABOUT


 • Flat Tree - Galleri Hörnan

  På utställningen Flat Tree presenteras för första gången filmen Becoming: From Circle to Square. Filmen visar installeringen av verket "From Circle to Square". I flera verk i utställningen möts träets olika tillstånd och synligt är intresset för hantverk där människan och handens ingrepp kontrollerar och omformar ett hårt material som är fullt av rörelse och liv till strikt geometri.

  Installation - Video, ekplanka och ekplantor.

 • Flat Tree - Galleri Hörnan

  Filmen ger inblick i ett hantverk av ett annat slag, närmare hantverkarens perspektiv. Bit för bit placeras med precision i ett upprepande mönster som sakteliga bildar ett golv. Här finns en aktning för vad handen kan åstadkomma men framför allt en vördnad inför vad träden åstadkommit tidigare; parkettstavarna hanteras varsamt och med omsorg. De väljs utifrån hur klingan har kluvit genom fibrerna och det inbördes förhållandet mellan ytvedens och kärnvedens nyanser.

  Stillbild från filmen Becoming: From Circle to Square. Duration 33 min.
  Filmen är producerad av Art Lab Gnesta.

 • Flat Tree - Galleri Hörnan

  Flat Tree befinner sig mellan varande och föränderlighet. Det är ett taktilt granskande, samtidigt ett kroppsligt undersökande som vill uppmärksamma mötet mellan natur, människa och tid.

  Objekt, Fotografi, text.